Kék hírek, bulvár

2010.12.12. 18:00

Vádemelés az állatkínzók ellen

Állatkínzás miatt két vádiratot is benyújtott Kecskeméten az ügyészség a bíróságra a napokban. Vádat emeltek a helvéciai férfi ellen, aki ásóval ütött agyon 7 darab párnapos kiskutyát, majd falhoz csapott egy kismacskát. Valamint vádlottak padjára kerül egy felsőszéktói tanyában lakó férfi is, akinek 5 kutyája éhezés és kiszáradás miatt pusztult el.

N. N. M.

A helvéciai állatkínzás korábban a baonon és a Petőfi Népében is óriási felháborodást keltett. Az 55 esztendős K. István július 16-án este az ikerház másik felében élő unokahúga párnapos kiskutyáit verte agyon a pincében.

- A kiskutyák és a cica a mi háziállataink voltak. A pincénkben neveltük őket, és a 8 éves kislányom látta, amikor a szomszédban élő nagybátyám agyonütötte a 3 napos kiskutyákat. A cicával pedig a teraszon végzett. Olyan volt itt minden, mint egy mészárszékben – nyilatkozta feldúltan a szörnyű események után, még júliusban az állatok gazdája.

Az ügyészség most állatkínzás vétsége miatt állítja bíróság elé a férfit. A vádiratban azt indítványozzák, hogy közérdekű munkára ítélje a Kecskeméti Városi Bíróság K. Istvánt, akit egyébként a barbár állatkínzást követően 2 napig őrizetben tartottak a rendőrök.

A 34 esztendős Cs. Zoltán is állatkínzás miatt kerül majd bíróság elé. A többszörösen büntetett előéletű férfi egy Kecskemét-felsőszéktói tanyában lakott, ahol a tulajdonos édesapja július 18-án megjelent. Az ingatlan udvarán lévő kerti tóban két, szállító ketrecekben pedig három kutyatetemet talált. A tanyaudvaron további hét, az éhezéstől és a vízhiánytól legyengült kutya volt.

A vádirat szerint Cs. Zoltán az állatok ellátásáról nem gondoskodott, ezért hullott el 5 kutya. Mivel pedig a férfi két korábbi, felfüggesztett - 11 és 8 hónapos – börtönbüntetése próbaideje közben követte el a mostani állatkínzást, ezért az ügyészség indítványozta, hogy ezek végrehajtását az ítélet kihirdetésével egyidőben rendelje majd el a kecskeméti bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!