Kék hírek, bulvár

2010.12.20. 14:23

Peches öngyilkos: a szomszédokat is megölhette volna

Eredetileg „csupán” öngyilkos akart lenni, végül mégis csak bíróságon lesz vádlott egy szabadszállási férfi. Gázzal akart végezni magával, azonban nem robbanást, hanem tüzet okozott a házban, ahol akkor nyolc személy tartózkodott. Ezért közveszély okozása miatt állítják majd bíróság elé.

N. N. M.

Nem tudni, hogy miért akarta a halált a 21 esztendős L. Kálmán augusztus 7-én, délután. Nem valószínű, hogy azért, mert 15 esztendős korában, jogerősen súlyos testi sértésért elítélték, mert annak akkor már hat éve volt. Vélhetően azért sem, hogy 2 éve garázdaság, egy éve pedig lopás miatt állt bíróság előtt. A lényeg az, hogy ezen a napon mégis meg akart halni. Ezért a konyhájukban lévő centrifugáról levágott egy darab kábelt, hurkot formált, beledugta a fejét, ráállt egy székre, és…
És a hurok elszakadt.

Ekkor másik halálnemet talált ki a fiatal férfi. A konyhából a szobába vitte a gázpalackot, kinyitotta a szelepet és lefeküdt aludni. Kisvártatva felébredt, észlelte, hogy még mindig él, és meggyújtott egy gyufát. Ennek hatására a kiengedett gáz lángra kapott, amitől Kálmán annyira megijedt, hogy az égő gázpalackot az udvarra rugdalta.

Ekkor ért haza az édesapja, aki segített eloltani a lakásban keletkezett lángokat. Megégett a bejárati ajtó, leégett több négyzetméteren a tapéta a falról, megperzselődtek a gerendák és a keresztgerendák, elégtek az elektromos kábelek. Megégett a szobában egy gyermekágy és összeégett egy műanyag vödör.

„A vádlott által lakott ingatlan bal oldalán udvar található, 4 egymástól elkülönülő, de összeépített lakrésszel, közös tetőszerkezettel. Az elkövetés időpontjában az ingatlanokban 8 fő tartózkodott” – írta a most elkészült vádiratban a Kecskeméti Városi Ügyészség.

Az ügyészek úgy vélik, hogy az öngyilkosságra készülő férfi a gázcsap kinyitásával, majd a kiáramló gáz meggyújtásával veszélyhelyzetet idézett elő. Ami akár az egész lakóház leégését is eredményezhette volna. Emiatt közveszély okozás bűntette miatt bíróság elé állítják, ahol – amennyiben bűnösnek találják – két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Valamint fizetnie kell az eddig felmerült 71 ezer forintos bűnügyi költséget is.

N. N. M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!