Kék hírek, bulvár

2010.12.06. 20:45

Négyezer hektó vizes bor

Hatalmas mennyiségű vizezett bort találtak az ellenőrök egy akasztói borászatban.

Agromonitor.hu

„Halmozottan előforduló, jelentős mennyiségű idegen eredetű víz hozzáadásával készült bor közfogyasztásra történő előállítása” miatt intézkedett a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal az akasztói Kiskun-Vin Kft. borászatánál. Az ellenőrök összesen 3850 hektoliter erjedő bornál, 200 hektó fehérbornál, 120 hektó vermutalapanyagnál, valamint 31,11 hektó vörösbornál tapasztalták a vizezést – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Ugyancsak a Kiskun-Vinnél találtak a hatósági ellenőrök technológiai és jelölési hiányosságokat a Duna-melléki Zweigelt, illetve Portugieser, valamint a Dunántúli Merlot néven forgalomba hozott borok esetében. A hatóság megállapításai szerint a Kiskun-Vin Borbála nevű félédes vörös asztali bora nem azonosítható, minősítés nélküli, a Duna-melléki Kékfrankos száraz tájbornak pedig természetes színanyag-tartalma nem felel meg a Kékfrankos fajtának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!