Kék hírek, bulvár

2010.12.14. 17:32

Legjobban disznókat szeretett lopni

Már szinte hazajárt a betörő egy Kecskemét-Belsőnyíri tanyában működő sertésnevelőbe. Több alkalommal is látogatást tett éjszakánként a telepen, és összesen 3 tenyészállatot, 4 süldőt, valamint 12 disznót vitt magával.

N. N. M.

A kecskeméti bűnöző 2009. november 1. és idén február 24. között 5 alkalommal garázdálkodott a külterületi sertéstenyésztő telepen. A magával vitt állatok összesített értéke 466 ezer forint volt, miközben 30 ezer forintos rongálási kárt is okozott a vállalkozásnak.

Nem csak a belsőnyíri telep, hanem kecskeméti garázsok sem voltak azonban biztonságban a bűnöző miatt. A rendőrök szerint ebben az évben a Béke fasoron két garázsba és melléképületbe tört be, ahonnan szerszámokat, mezőgazdasági kisgépeket, mosóport, és fagyasztott húst is elvitt. Ezzel a lopással mintegy 150 ezer forintos kárt okozott. Egy Géza Fejedelem körúti családi ház garázsából mintegy 240 ezer forintnyi, egy Eszperantó úti garázsból 300 ezer, egy Karinthy Frigyes utcai garázsból pedig 70 ezer forintnyi értékkel távozott.

A 39 éves, kecskeméti Zs. A-t végül sikerült elfogniuk a rendőröknek. Az ügy érdekessége, és a férfi múltjára utal, hogy nem kellett előzetes letartóztatásba helyezniük, mert egy korábbi – egyébként szintén hasonló, vagyon elleni – betöréssorozat miatt kiszabott büntetését megkezdte, azaz egyébként is börtönbe kellett vonulnia. Eközben a mostani ügyeiben befejeződött a nyomozás. Nyíkos Tamás rendőr-főhadnagy, a megyei főkapitányság szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy vádemelési javaslattal továbbítja az iratokat az ügyészségre a Kecskeméti Rendőr-kapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!