Kék hírek, bulvár

2010.12.08. 20:39

Ki ölte meg az idős házaspárt?

Tavaly november végén egy idős házaspárt öltek meg Helvécián, az Áruház utcában. Előbb mindent beismert, most viszont tagad a gyanúsított.

Hraskó István

A községet megrázta a 83 éves férfi és 74 éves feleségének halálhíre. Pár nap múlva aztán a rendőrség közölte: őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, M. Sándort, aki minden részletre kiterjedő vallomást ugyan nem tett, de a kettősgyilkosság elkövetését beismerte. A helyszíni szemle során együttműködött: megmutatta a nyomozóknak az elkövetéskor viselt ruháját, illetve azt, hogy hol mászott át a kerítésen, és utána hogyan ölte meg áldozatait.

A korábban a szomszédban albérletben lakó, alkalmi munkákból élő gyanúsított előzetes letartóztatásba került, ám az erről döntő meghallgatásán, a nyomozási bíró előtt visszavonta korábbi beismerő vallomását. Csak annyit mondott, hogy nem ő ölte meg az idős házaspárt, de mást nem nevezett meg elkövetőként. Az előzetest elrendelő határozat ellen viszont nem fellebbezett. Ennek már több mint egy éve, ám az ügyben még mindig tart a nyomozás (összehasonlításképpen: a szintén tavaly novemberi tompai hármasgyilkosság ügyében idén augusztusban már a vádemelés is megtörtént). A bizonyítást igencsak meghosszabbítja a különböző szakértői vizsgálatok elvégzése, és vélhetően nehezíti a gyanúsított tagadása is.

– A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy továbbra is előzetes letartóztatásban van, a teljeskörű bizonyítás még nem fejeződött be –  tájékoztatta lapunkat Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, ám további információkat nem közölt a nyomozásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!