Kék hírek, bulvár

2010.12.22. 14:06

Halál a síneken: 300 méteren át tolta a vonat – fotók

Életét vesztette az a férfi, aki ma (szerdán) a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre Kiskunhalas és Harkakötöny között.

Zsámbóki Dóra

Egy 58 éves olasz férfi vesztette életét abban a balesetben, mely szerda reggel fél 10 körül történt Kiskunhalas és Harkakötöny között. A  tangazdasághoz vezető aszfaltos bekötőúton a férfi a tangazdaságtól haladt a 5402-es számú Halast és Majsát összekötő út felé, amikor a jól belátható, egyenes pályán a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott.

A Kiskunhalas felől érkező személyvonat – mely információink szerint azon a pályaszakaszon 90 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedik – 300 méteren tolta maga előtt az olasz rendszámú Fiatot, mire a mozdonyvezető meg tudta állítani a szerelvényt. A mozdony maga alá gyűrte az autót, melynek sofőrjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 300 méteren tolta a vonat a Fiatot
[/caption]

Az olasz férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.
A vonaton utazóknak az ijedtségen kívül nem esett más bajuk. Őket – a helyszínelés idején – vonatpótló autóbuszok szállították tovább. A helyszínre érkezett szakértők megállapították: a fénysorompó pirosan villogott, amikor a baleset történt. A vasúti közlekedés háromnegyed 12-re állt helyre.

Zsámbóki Dóra 300 méteren tolta a vonat a Fiatot -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!