Kék hírek, bulvár

2010.12.10. 13:49

Fellélegezhet az adócsalással vádolt Stadler József?

Még meg sem kezdődött a Stadler-per, azonban máris bíróváltás történt az ügyben. Az összesen bruttó 151 milliónyi fiktív számla befogadásával vádolt solti (korábban akasztói) vállalkozó ugyanis nem a maffiaügyekből ismert dr. Fodor Endre, hanem egy gyesről visszatérő bírónő elé kerül.

N. N. M.

A váltás miatt akár még fel is lélegezhetne Stadler József. Fodor Endre ugyanis meglehetősen szigorú ítéleteiről vált ismertté. Ő volt, aki az első maffiapert – a budapesti Radnai-klán ügyét – tárgyalta Magyarországon, majd hozzá került a „Zuschlag bűnszervezet is.
Azt követően, hogy idén nyáron nyilvánosságra került az újabb Stadler-vád, megindultak a találgatások: melyik Bács-Kiskun megyei bíró fogja tárgyalni a büntetőpert? Augusztusban mi írtuk meg elsőként, hogy Fodor Endre lesz Stadler József bírója. Néhány napja azután újabb – nem hivatalos – hírként kiderült, hogy Fodor bíró más, bonyolult büntetőügyei miatt nem fog találkozni a bíróságon a solti vállalkozóval. Egy fiatal kolléganője, aki januárban tér vissza gyesről, lett kijelölve a tárgyalássorozatra.

A változás azonban nem feltétlen kedvező Stadler József számára, akinek korábban sem volt sok szerencséje a bírónőkkel. Megelőző perében ugyanis dr. Árvay Árpádné 9 évre ítélte, majd a megismételt eljárásban Endre Istvánné is bűnösnek találta, ezért 5 és fél évet szabott ki. Ehhez képest most ismét női bíró elé kerül majd az adócsalással vádolt vállalkozó. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor, ugyanis a tárgyalási napokat egyelőre nem tűzte ki korábban sem Fodor Endre, sem pedig most az új bírónő.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Stadler Józsefnek eddig nem volt szerencséje a női bírókkal
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!