Kék hírek, bulvár

2010.11.05. 13:14

Független szakértő boncolja az elhunyt kismamát

Elkezdődtek a kihallgatások a rendőrségen a hétfőn este szülés után elvérzett kecskeméti kismama ügyében. Kirendelték az igazságügyi orvosszakértőt, aki soron kívül elvégzi a fiatalasszony boncolását.

Gál Zita

A rendőrség szóvivője elmondta, sem a kihallgatottak számáról, sem személyükről nem adhatnak ki információkat. Nyíkos Tamás egyedül azt az információnkat erősítette meg, miszerint kirendelték az igazságügyi orvosszakértőt, aki soron kívül elvégzi a fiatalasszony boncolását. 

A kecskeméti megyei kórháznál szintén teljes a hírzárlat. Horváth Attiláné annyit közölt: a kórház maga kérte a hatósági boncolást. – A szabályok szerint mi is elvégezhettük volna a boncolást, de vezetőségünk jobbnak tartotta, ha ezt egy független, kirendelt szakértőcsoport teszi meg. Így szeretnénk elkerülni, hogy a gyanú árnyéka is ránk vetüljön – mondta a kórház szóvivője.

Hatósági boncolásnál a terembe nem léphetnek be a kórház dolgozói, a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvosszakértő végzi a boncolást két tanú jelenlétében, a műveletet kamerával rögzítik.

Úgy tudjuk, a kismama nem ügyeletes orvosnál szült, fogadott orvosa volt, aki végig kísérte az egész terhességet és a szülésnél is közreműködött. A kórház megerősítette: senkit nem függesztettek fel az állásából, a tragikusan végződött szülésnél közreműködő orvosok mindegyike tovább praktizál.

Csabi Péter, az elhunyt asszony férje a tervek szerint hétfőn viszi haza a kórházból lányát, a kis Dorina Csengét.

Megoldódhat a család lakhatási problémája

A kecskeméti önkormányzat hallva Csabi Péterék tragikus történetét, felajánlotta segítségét. Erről a szociális ügyekért is felelős alpolgármester tájékoztatta a Baon-t. – Tudomásunkra jutott, hogy a Csabi család albérleti szerződése hamarosan lejár, így úgy döntöttünk, felajánlunk számukra egy szociális bérlakást – mondta Katonáné Szabó Gabriella. Hozzátette: próbálnak jó állapotú, egy újszülött neveléshez is megfelelő ingatlant felkínálni a családnak. Az apával jövő héten egyeztetnek.

Gál Zita Hatósági boncolásnál a terembe nem léphetnek be a kórház dolgozói, a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvosszakértő végzi a boncolást két tanú jelenlétében, a műveletet kamerával rögzítik.

Megoldódhat a család lakhatási problémája A kecskeméti önkormányzat hallva Csabi Péterék tragikus történetét, felajánlotta segítségét. Erről a szociális ügyekért is felelős alpolgármester tájékoztatta a Baon-t. – Tudomásunkra jutott, hogy a Csabi család albérleti szerződése hamarosan lejár, így úgy döntöttünk, felajánlunk számukra egy szociális bérlakást – mondta Katonáné Szabó Gabriella. Hozzátette: próbálnak jó állapotú, egy újszülött neveléshez is megfelelő ingatlant felkínálni a családnak. Az apával jövő héten egyeztetnek. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!