Kék hírek, bulvár

2010.08.25. 18:50

Körözött autókat és lízingcsalókat is fogtak Kiskőrösön

Huszonhárom forgalomból kivont jármű, huszonnyolc lejárt műszaki, két lízingcsaló, hat vezetéstől eltiltott sofőr és három körözött személy akadt fent a kiskőrösi rendőrkapitányság szervezésében megrendezett Zsaru-CAR akció lebonyolítóinak hálóján.

Szűcs Brigitta Z.

Negyven fővel, a rendőrség a társszervekkel – a Vám- és Pénzügyőrséggel és a Polgárőrséggel – együttműködve kedden reggel 8-tól délután 4 óráig, tíz rendszámfelismerő rendszerrel felszerelt Zsaru-CAR-os autóval és tíz rendőrautóval járta a kapitányság illetékességi területéhez tartozó településeket.

A vadászat során a kistérséget járó egységek a BRFK segítségével kutattak bűnügyi szempontból releváns járművek után – tudtuk meg az egyik Zsaru-CAR-os jármű hátsó ülésén ülve, miközben az alapítvány munkatársai az akasztói út forgalmát pásztázták. Mint mondták, a gyorshajtók ellen is hatékonyak: aki meglátja őket rögtön lelassít, mert azt hiszi traffipax-szal van dolga.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nyolc óra alatt 16 890 járművet ellenőriztek és nyolcvankilenc esetben kezdeményeztek eljárást
[/caption]

– Az autóvadászok kamerával és laptoppal felszerelt kocsijukkal keresik a körözött járműveket. A kamera leolvassa az érkező jármű rendszámát, a számítógép pedig azonnal szól, ha valami nem stimmel. Az ellenőrző csapat azonnal rádiót ragad és szól nekünk rendőröknek, mi pedig megállítjuk a körözött autót és igazoltatjuk a benne ülőket – tájékoztatott Galambos Gyula, zászlós. A közlekedési osztály vezető helyettese lapunknak azt is elmondta, hogy az akció, amit idén negyedszer szerveztek meg a kiskőrösi rendőrkapitányság égisze alatt, igen sikeres volt: nyolc óra alatt 16 890 járművet ellenőriztek és nyolcvankilenc esetben kezdeményeztek eljárást a szabálytalanságok elkövetői ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!