Kék hírek, bulvár

2010.08.09. 08:06

Kerékcsere a belső sávban: többen ütköztek – fotók

Műszaki okból, az autópálya belső sávjában álló személyautó miatt történt baleset az M5-ösön, Lajosmizse közelében.

N.N.M.

Az elsődleges információk szerint –a balesetet a rendőrségen bejelentő személy elmondása alapján – egy román személyautós cserélt szabálytalanul kereket ma (hétfő) reggel a belső sávban, a 67-os kilométerszelvénynél. Őt próbálta kikerülni a mögötte érkező Citroen személyautó a külső sávban, és eközben leszaladt az út menti árokba, majd átszakította a vadhálót. Ebben a járműben hárman sérültek meg.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az árokból kellett „kihalászni” az összeroncsolódott Citroent
[/caption]

A baleset miatti torlódás következtében egy újabb ütközés is történt: egy teherautó és egy személyautó szaladt össze. Itt – ugyancsak a rendőrség elsődleges információi szerint – egy sérült volt. A baleset miatt teljes az útzár az M5-ös Budapest felé vezető oldalán, de a közeli parkolón keresztül terelni tudják a rendőrök a forgalmat. 

Az M5-ös autópályán történt baleset helyszínén kiderült, hogy valóban egy kereket cserélő román férfi miatt történtek az ütközések. A román autós a lajosmizsei parkoló után néhány méterrel Budapest felé, komótosan kezdett neki kereket cserélni a belső sávban. Már éppen végzett, amikor odaért a belső sávban egy osztrák rendszámú, valójában viszont macedón állampolgárokat szállító Citroen. Ennek vezetője későn észlelte, hogy nem halad, hanem áll előtte a román, és próbálta elkerülni az elkerülhetetlent: jobbra kapta a kormányt, az árokba bucskázott és többször megpördült. A Citroenben utazó macedón nő súlyosan, két férfi honfitársa könnyebben sérült meg a balesetben.

Közben a történteket megcsodáló autósok közül ketten ugyancsak balesetet szenvedtek. Egy Hondának ütközött a mögötte haladó Mercedes furgon. A Hondában ülő kínai nő könnyebben sérült. A balesetek után a rendőrök a parkolón keresztül terelték a forgalmat. Emiatt 3-4 kilométeres dugó volt 1-1.5 órán keresztül az M5-ös Budapest felé haladó forgalmában, Lajosmizse előtt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!