Kék hírek, bulvár

2010.08.15. 20:08

Cukros bácsi: bíróság elé áll a szélhámos

Bíróság elé állítják Kecskeméten a „cukros bácsit”. Azt a szélhámost, aki nem létező kristálycukorral üzletelt, és ezzel az ötletével milliókat csalt ki néhány vállalkozótól.

Noszlopy N. Miklós

A korábban lopások és csalások miatt már elítélt, 34 esztendős budapesti vádlott 2009. decemberében határozta el, hogy vállalkozókat keres meg cukorvásárlás ürügyével. Kristálycukorral ugyan nem rendelkezett, azonban rendkívül kedvező árat ígért. Nyilvános helyeken, többnyire élelmiszer üzletek első, vagy hátsó kijáratához hívta a vállalkozókat. Mutatott nekik „mintadarabként” néhány kilónyi cukrot, előre elkérte a vételárat, majd egy másik kijáraton keresztül távozott.

Egy kecskeméti kft. ügyvezetőjétől a Széchenyivárosban lévő üzlet előtt a bűntársán keresztül – utóbbi személye az eljárás során ismeretlen maradt - kért 1,7 millió forintot. Amiért cserébe egy hamis számlát lobogtatott. A cégvezető nem dőlt be, mire az ismeretlen bűntárs zsákmány nélkül távozott. Egy hét múlva emberünk már sikert ért el a Széchenyivárosban, ahol egy újabb sértettől 70 ezer forintot sikerült kicsalnia.

A bűnőző Győr-Sopron megyében egy hidai vállalkozónak okozott 300 ezer forintos kárt. Majd újra Kecskeméten próbálkozott, ám ezúttal sem sikerült becsapnia a kiszemelt vállalkozót, aki nem adta oda előre a belvárosi bevásárló központban a „cukorért” kért 660 ezer forintot. Ez azonban nem vette kedvét a bűnözőnek: még aznap újabb találkozót beszélt meg egy széchenyivárosi üzlet előtt egy másik kiszemelt áldozatával, aki sajnos 2,4 milliót fizetett a csalónak.

A kecskeméti rendőrök nem sokkal később megtalálták és elfogták a bűnözőt. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt állítja, többszörös visszaesőként bíróság elé, a más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését töltő, azaz jelenleg is rács mögött tartózkodó vádlottat.

Ezek is érdekelhetik