Kék hírek, bulvár

2010.08.18. 19:19

A halált hozó traktornak nem volt útvonalengedélye

Az 53-as főúton, Kiskunhalasnál kedden halálos balesetet okozó traktornak nem volt útvonalengedélye, de nem emiatt történt a baleset.

Hraskó István

Az erőgép mögé kapcsolt boronálótárcsa leszakadt, egy Lada nekirohant, majd árokba borult. Vezetője, egy 23 éves tompai nő meghalt, utasa, egy 16 éves tompai fiú könnyebben megsérült.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elszabadult a boronálótárcsa
[/caption]

- A traktor haladását semmilyen jelzés nem tiltotta a főúton. A traktor vontatmánya viszont túlméretes volt. A tárcsa szélességét 3,3 méternek mérték, míg a szélesség 2,55 méter lehet. Ha ennél szélesebb, akkor a közút kezelőjétől útvonalengedélyt kell kérni. A túlméretes traktor nem rendelkezett útvonalengedéllyel. A tárcsa bár szélesebb volt, de nem lógott át a szemközti sávba. A balesetet nem a szélessége, hanem a tárcsa leszakadása okozta – mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szakértők bevonásával azt vizsgálja, hogyan következhetett be a tárcsa elszabadulása, mindent megtettek-e a biztonságos rögzítéséért, vontatásáért. Az ügyben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!