Kék hírek, bulvár

2010.05.19. 21:51

Az összes szobrot ellopták a temetőből

Kifosztják a fémtolvajok a nagykőrösi temetőket.

Miklay Jenő

Különösen a legnagyobb, a református egyház által fenntartott sírkert szenvedi a zsiványok garázdálkodását. Ott szinte minden bronzból vagy vasból készült kegyeleti tárgynak nyoma veszett már.

Ezzel az Arany-Híd baráti kör legutóbbi ismeretterjesztő rendezvényén szembesültek a kőrösiek. Az egyebek közt  a város helytörténetét, kulturális értékeit számon tartó civil szervezet találkozóján a temetői műalkotásokról is hangzottak el értekezések, de a nevezetesebb tárgyakról már csak múlt időben beszélhettek a téma ismerői.

Keresik ez idő tájt egy fiatalon elhunyt lány bronzszobrát, valamint egy másik hasonlót is, amelyet pedig tizenkét erős csavarral rögzítettek talapzatához. Csak a helye van meg annak a bagolyt mintázó bronzplasztikának is, amelyet az öntő mesterség remekének neveznek a szakértők. Több sírt is megrongáltak a bűnözők azzal, hogy levágták a halmokat övező díszes vaskerítéseket.

A rendőrség nyomoz minden esetben amikor a hozzátartozók feljelentenek, de kevés a remény elfogásukra, még kevésbé a temetői károk megtérülésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!