Kék hírek, bulvár

2010.04.03. 16:22

Csak a számból derül ki a bűnszervezet

Félreérthető volt a Zuschlag-per ítélethirdetése. A jogi végzettséggel nem rendelkező hallgatóság többsége úgy értelmezte: a vádlottak mégsem bÛnszervezetben követték el tettüket.

Galambos Sándor

– A közelmúltban megváltoztak a szabályok. Korábban az ítélet rendelkező részében egyértelműen meg kellett nevezni az elkövetett bűncselekményt, most viszont csak az úgynevezett szakaszszámból derül ki annak a minősítése. Például: az alapeset lopás, de hogy jelentős értékben lett elkövetve, az csak a zárójelben szereplő számból derül ki. Kapásból ezt csak a gyakorló jogászok értik meg – indokolja a történteket Sárközy Szabolcs, a megyei bíróság szóvivője. – Az, hogy a Zuschlag-perben a vádlottak bűnszervezetben tevékenykedtek, az ítélet indokló részéből derül ki. Ez formai kérdés, mellyel kapcsolatban a megyei bíróság úgy foglalt állást, hogy ennek így kell lennie. Azt, hogy ez helyes-e, majd a Szegedi Ítélőtábla fogja eldönteni. A fellebbezések miatt ugyanis másodfokon ott folytatódik majd a per.

A Zuschlag-per újabb fordulatot vett: Őri András, a negyedrendű vádlott nem jelent meg az ítélethirdetésen. Fodor Endre bíró ezért elrendelte az előzetes letartóztatását. A rendőrség országos körözést adott ki ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!