Kék hírek, bulvár

2010.02.17. 10:36

Vonattal ütközött egy Suzuki: ketten meghaltak

Két ember meghalt abban a személygépkocsiban, amelyik a Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa között közlekedő vonattal ütközött szerdán délelőtt.

baon.hu – Sz. T.

Szerda délelőtt, 9 óra 50 perckor történt a baleset a petőfiszállási bekötőútnál, a galambosi megállónál. Egy Suzuki Maruti – amit egy nő vezetett – Majsáról Petőfiszállásra tartott. A kocsi egy sorompó nélküli vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol az érkező Kecskemét-Dombóvár Interrégió vonattal ütközött – tájékoztatta a Baon.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az autó 43 éves sofőrje és 19 éves fia a helyszínen életét vesztette. A fiatalemeber a hátsó szélvédőn kirepült a kocsiból, amikor a vonat lelökte a pályról az autót, a nő a Suzukiban hunyt el. Mindketten Petőfiszálláson éltek. A fénysorompó működött az átjárónál, így nem tudni, miért hajtottak át rajta. Mint megtudtuk, a személyvonaton nincsen sérült, az 5441-es bekötőúton teljes útzárat rendeltek el.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A helyszínelés előreláthatóan három órá vesz igénybe
[/caption]

A rendőrség és a MÁV szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek kivizsgálását. A helyszínelés után derül csak ki, hogy a vonat tudja-e folytatni az útját. Kiskunfélegyháza és Galambos között autóbuszok viszik az utasokat – tájékoztatott minket Both Ferenc, a MÁVINFORM sajtóügyeletese. A buszos átszállások miatt az erre közlekedő vonatok utasai 35-40 perc késésre számítsanak. A helyszínelés körülbelül 3 órát vesz igénybe.

A targédiát a helyszínen tartózkodók közül mindenki érthetetlennek tartja a balesetet, ugyanis a személyautó is Kiskunfélegyháza felől érkezett, így látnia kellett a vonatot. A férj elmondása szerint felesége mindig óvatosan és lassan vezetett. Ő sem tudta megmondani, milyen pillantnyi zavar következhetett be nála, hogy nem vette észre a vonat közeledését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!