Kék hírek, bulvár

2010.02.12. 15:24

Szélhámos és kuruzsló volt a „szakápoló”

Nem egy hétköznapi bűncselekmény miatt áll majd bíróság elé hamarosan egy fiatal kecskeméti férfi. Kuruzslás ellene a vád, ugyanis magát szakápolónak kiadva pénzért rendszeresen ellátott betegeket, például vért vett tőlük, illetve infúziót kötött nekik – miközben az ehhez szükséges képesítéssel nem rendelkezett. A kórház dolgozóit megtévesztve még gyógyszert is sikerült kihoznia a gyermekosztályról.

Hraskó István

A most 26 éves férfi még 2007-ban orvosi rendelőkben kihelyezett szórólapokon hirdette magát szakápolóként. Hirdetései nyomán több kecskeméti személy is felhívta, hogy betegellátási szolgáltatásait igénybe vegye. A korábban csalások miatt már többször büntetett férfi így szerzett pácienseket, akiknek lakásukon infúziót kötött be, vért vett tőlük vagy injekciókat adott be nekik.

Olyan is előfordult, hogy bizonyos pénzösszegért cserébe vállalta, hogy egy fekvőbeteg nőt folyamatosan ápol, sebeit bekötözi, amit aztán teljesített is. Szakápolói végzettségét egyszer hamis kitűzővel, máskor pedig egy saját nevére kiállított fényképes igazolvánnyal igazolta, azt állítva, hogy a szegedi főiskolán szerzett egészségügyi végzettséget. Egy férfitól több ampulla vért vett le, megígérve, hogy azokat a kórházi laboratóriumban megvizsgáltatja, majd az eredményeket bedobja a sértett postaládájába.

A Kecskeméti Városi Ügyészség vádirata szerint a férfi a szükséges képesítések nélkül végezte az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységeket, így kuruzslás vétségét követte el. Emellett csalással is vádolják, mert a megyei kórházból egy ápolót megtévesztve gyógyszereket vitt magával, mondván, ezt engedélyezte neki a főnővér. A kuruzsló fiatalember tetteit elismerte; perét a Kecskeméti Városi Bíróság fogja tárgyalni, várhatóan március elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!