Kék hírek, bulvár

2010.02.03. 08:08

Sokára derülhet ki, mi történt a zárt osztályon?

Még javában tart a nyomozás a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának zárt osztályán történt, állítólagos bántalmazások ügyében.

Tudósítónktól

Mint hírül adtuk: két ápolónő tett feljelentést. Azt állították, több esetben is tanúi voltak, illetve tudomásukra jutott, hogy magatehetetlen ápoltak sérelmére szexuális erőszakot követtek el. Simon Ilona intézményvezető korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy múlt év végén neki is jelentették az eseteket, de az akkori belső vizsgálat eredménye nem igazolta az erőszakot.

Elkészült az intézet belső jelentése is az ügyről, de annak tartalmáról szerdán nem sikerült semmit sem megtudni az intézményvezetőtől.

Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész szerint egy belső vizsgálat eredménye aligha befolyásolhatja a nyomozók munkáját, de természetesen beszerzik majd az elkészült dokumentumokat, ám mint elmondta: nem szabad túlzott reményeket fűzni annak eredményéhez.
– A nyomozó hatóság teszi a dolgát, de nem kapkodhat, hiszen múlt évben történteket kell alaposan kivizsgálniuk, néhány hónap múlva már sokkal tisztábban látunk majd az ügyben – tette hozzá Téglás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!