Kék hírek, bulvár

2010.02.03. 13:37

Gyorsan elfogták a bicajos tolvajt

Tavaly nagyon elszaporodtak Kecskeméten a kerékpárral végrehajtott lopások, de idén is már öt esetben tépték le a táskát gyanútlanul sétáló gyalogosokról a bicajon támadó bűnözők. Legutóbb kedden kora este az Irinyi úton történt hasonló eset.

H. I.

– Egy 40 év körüli hölgy táskáját ragadta el a tolvaj, de lakossági bejelentés alapján már öt perc múlva elfogták kollégáink a tettest. Őrizetbe vettük, és kezdeményezzük az előzetes letartóztatását. Azt még egyelőre vizsgáljuk, hogy a többi januári lopás is a nevéhez fűződik-e – mondta el Kassai László kecskeméti rendőrkapitány.

Tavaly több mint harminc ilyen kerékpáros lopás volt a megyeszékhelyen, azonban közel 90 %-ukat ugyanaz a tolvaj, egy huszonéves férfi követte el, őt tehát már jól ismerhetik a rendőrök, októberben el is fogták. Előzetes letartóztatását azonban akkor nem rendelte el a bíróság. Kassai László kijelentette: a városban körülbelül 3-4 személy „foglalkozik” ezzel a fajta bűnözéssel, a leginkább kedvelt terepük a Széchenyiváros.

– Arra szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, hogy ha ilyen bűncselekményt tapasztalnak, ne legyenek passzívak, azonnal hívják a rendőrt, így nagyobb esélyünk nyílik a tolvaj gyors elfogására – tette hozzá a városi rendőrkapitány.

Noha a bicajos tolvajok zsákmánya általában pár ezer forint, mégis igen veszélyesek az ilyen „olasz módszerrel” végrehajtott támadások, hiszen ha az áldozat a táska megrántásakor elesik, akkor akár súlyos sérüléseket is szenvedhet. Kassai László megemlített egy néhány évvel ezelőtti tragikus kiskunhalasi esetet is, ahol egy idős hölgy beütötte a fejét a járdába, és két nappal később életét vesztette.

lopások, de idén is már öt esetben tépték le a táskát gyanútlanul

sétáló gyalogosokról a bicajon támadó bűnözők. Legutóbb kedden kora

este az Irinyi úton történt hasonló eset. H. I. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!