Kék hírek, bulvár

2009.12.03. 13:55

Rács mögött a helvéciai gyilkos

Egy 27 éves helvéciai férfit, M. Sándort gyanúsítanak a hétvégi helvéciai kettősgyilkosság elkövetésével. A gyanúsított őrizetben van, minden részletre kiterjedő vallomást még nem tett, de a bűncselekmény elkövetését beismerte – derült ki a csütörtök délután tartott rendőrségi sajtótájékoztatón.

H. I.

Dr. Polyák Zsolt, a nyomozás vezetője elmondta: a gyanúsított három éve lakott albérletben az áldozatok szomszdságában, az Áruház utcában. Alkalmi munkákból tartotta fenn magát, az idős házaspárral időnként a kerítésen keresztül beszélgetett, néhány alkalommal ételt is kapott tőlük.

Az indítékot még nem ismerik 

M. Sándort a nyomozók többször is kihallgatták, először vasárnap, majd hétfőn. Miután ellentmondásba került a más tanúk által elmondottakkal, a rendőrök őrizetbe vették. Polyák Zsolt hozzátette: a bűncselekmény elkövetését a fiatal férfi részben ismerte el, több körülményre nem emlékszik. Indítékáról sem nyilatkozott.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bilincsben a gyanúsított látható a rendőrség felvételén
[/caption]

A megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja, hogy elvitt-e magával valamit az idős pár házából. A 84 éves Sz. Imrét és nejét egy vésővel ölte meg november 26-án este. Az idős férfit testét az udvari WC-ben, feleségét pedig a kamrában rejtette el.

Mint Polyák Zsolttól megtudtuk, a gyanúsított budapesti születésű, évekkel ezelőtt költözött Helvéciára, ahol alkalmi munkákból élt. Korábban is albérletben lakott a községben, az Áruház utcában három éve élt - nem klasszikus albérletben, mert nem fizetett mindig lakbért főbérlőjének. A nyomozás vezetője kérdésünkre kijelentette: M. Sándor szállásadója nem tudott a bűncselekményről.

Rekonstruálták az áldozatok utolsó óráit

Polyák Zsolt elmondta: a gyanúsított tettét vélhetően november 26-án, csütörtök este követte el. A kerítésen átmászva először az idős férfit ütötte le egy kamrában talált vésővel, majd az idős asszonnyal is végzett.

A helyszíni szemle  során együttműködő magatartást tanúsított: megmutatta a nyomozóknak az elkövetéskor viselt ruháját, illetve azt, hogy hol mászott át a kerítésen, és utána hogyan ölte meg áldozatait. A gyilkosság pontos időpontját viszont nem mondta meg a nyomozóknak.

A rendőrök a tanúk vallomásai alapján rekonstruálták az áldozatok utolsó óráit, és ennek alapján valószínűsítik a csütörtök esti elkövetést (mint megírtuk, az első közlemény még péntek reggel fél 7 és szombat délelőtt 11 óra közötti időpontot jelölt meg). Az biztos, hogy Sz. Imre csütörtök délután Kecskeméten volt, neje pedig bevásárolt a közelben lévő élelmiszerüzletben.

Hiába voltak óvatosak

Az áldozatok közvetlen környezete megdöbbenéssel fogadta az idős házaspár halálának hírét. Szabó Imrét és nejét a közelben lakók mindannyian barátságos, vallásos embernek ismerték, akikről nem tudták elképzelni, hogy haragosaik lettek volna. A szemközti szomszéd szerint az idős házaspár óvatos volt, soha nem engedtek be senkit még az udvarba sem, az ismerősökkel is mindig a kapun keresztül beszélgetettek. Mint a helybeliektől megtudtuk, Szabó Imre és felesége, Franciska korábban Köncsögpusztán élt egy tanyán, tizenöt éve költöztek be a községbe. Gyermekük nem volt, keresztgyermekeik látogatták őket rendszeresen.

kettősgyilkosság elkövetésével. A gyanúsított őrizetben van, minden

részletre kiterjedő vallomást még nem tett, de a bűncselekmény

elkövetését beismerte – derült ki a csütörtök délután tartott rendőrségi

sajtótájékoztatón. H. I. Bilincsben a gyanúsított látható a rendőrség felvételén -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!