Kék hírek, bulvár

2009.11.28. 22:09

Megöltek egy idős házaspárt

Holtan találtak szombaton délelőtt egy idős helvéciai házaspárt családi házuk melléképületében. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a 83 éves férfi és 74 éves felesége bántalmazás következtében vesztette életét.

H. I.

A kettősgyilkosság az Áruház utcában péntek reggel fél 7 és szombat délelőtt 11 óra között történt.

A helyszínelés, az adatgyűjtés és a tanúk meghallgatása még vasárnap délelőtt is folytatódott. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el az ügyben, több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrség a gyilkosság indítékáról illetve az elkövetés módjáról egyelőre nem közölt további információkat.

Az idős házaspár közvetlen környezetében élők döbbenten állnak a tragikus esemény előtt. A szomszédok és a közelben lakók mindannyian barátságos, vallásos embernek ismerték Sz. Imrét és nejét. Mint a helybeliektől megtudtuk, korábban Köncsögpusztán éltek egy tanyán, földműveléssel foglalkoztak. Körülbelül tizenöt éve költöztek be a községbe. Gyermekük nem volt, keresztgyermekeik látogatták őket rendszeresen.

– Álomházasság volt az övék, mindig kézenfogva mentek együtt a boltba. Nem volt olyan nap, hogy ne adtak volna valami ajándékot a gyerekeimnek. Egyszerűen nem értem, hogyan tehették ezt velük – mondta el a szomszédban élő Kovács Imre. Ő értesítette a rendőröket, miután hiába csöngetett az idős házaspár kapuján, és hiába hívta őket telefonon.

– Gyanús volt, hogy nincs semmi mozgás a ház körül, és hogy a kémény se füstöl. Becsöngettem hozzájuk, majd telefonon is hívtam őket, de nem vették fel. Végül hátulról megközelítettük a házat, és akkor már láttuk, hogy baj van – idézte fel a tegnap délelőtti eseményeket a közvetlen szomszéd, aki aztán rögtön hívta a rendőröket, emlékei szerint 11 óra körül.

A meggyilkolt házaspárral szemben élő Szőke Károlyné még látta pénteken reggel a 74 éves hölgyet, Sz. Imre feleségét.

– Franciska éppen boltban volt, láttam visszafelé jönni is. Jóban voltunk, naponta beszélgettünk. Nem hiszem, hogy haragosaik lettek volna. Kedves emberek voltak, rendszeresen jártak templomba – mondta.

A szemközti szomszéd szerint az idős házaspár óvatos volt, soha nem engedtek be senkit még az udvarba sem, ő is mindig a kapun keresztül beszélgetett az asszonnyal. – A redőnyök is le voltak engedve télen-nyáron – tette hozzá.

– Borzalmas tragédia ez. Nem aludtam egész éjjel, csak sírtam. Sokan félnek most a községben – mondta az idős hölgy, aki még hozzátette: ő nem tapasztalt semmi gyanúsat a bűncselekményt megelőzően.

– Mindenki ledöbbent ezen a híren. Nem ismertem őket közelebbről, de mindig barátságos, kedves, tisztességes embereknek tűntek – mondta egy neve elhallgatását kérő középkorú hölgy is.

A helyszínelés vasárnap délelőtt is folytatódott az Áruház utcában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!