Kék hírek, bulvár

2009.10.01. 12:18

Zuschlag és Ujhelyi instrukciókat adott a DARIT-nak

Zuschlag János nyomást gyakorolt a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács egyes tagjaira, hogy támogassák a hozzá kötődő fiktív egyesületek pályázatait - hangzott el a Zuschlag-per mai (csütörtöki)tárgyalásán.

Hraskó István

Csütörtökön a DARIT ifjúsági-és sportminisztériumi delegáltját hallgatta meg tanúként dr. Fodor Endre bírói tanácsa. A tanú elmondta: 2003-ban kérte fel Ujhelyi István a tanácsban való részvételre, és a későbbiekben világossá vált számára, hogy mely pályázatokat kell támogatnia. Vallomása szerint ugyanis Zuschlag János nagy nyomás alatt tartotta a tanács egy másik tagját, aki megkérte őt: a tanács ülésein foglaljon állást a fiktív egyesületek pályázatai mellett.


A tanú hozzátette: politikai karrierjük, előrelépésük érdekében munkatársával együtt teljesítették a Zuschlag Jánostól és Ujhelyi Istvántól érkező instrukcióikat, noha a későbbiekben már ellenérzéseik voltak ezzel kapcsolatban.

A DARIT minisztériumi delegáltja kijelentette: 2005-ben már nyilvánvaló volt számára, hogy a vádiratban szereplő egyesületek nem működő szervezetek, és hogy a pályázataik révén elnyert összegek a FIBISZ támogatását szolgálták.

A tanú azt is elmondta: közszájon forgott, hogy a bal-és jobboldal között megállapodás él a regionális ifjúsági tanácsok „leosztásáról”.

Tanács egyes tagjaira, hogy támogassák a hozzá kötődő fiktív

egyesületek pályázatait - hangzott el a Zuschlag-per mai (csütörtöki)tárgyalásán. Hraskó István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!