Kék hírek, bulvár

2009.10.05. 11:21

Lecsíptek a támogatásokból

A mindenkori miniszter, vagy a politikai államtitkár közölte, melyik pályázatra kell mindenképpen pénzt adni.

G. S.

Ocsovai Tamás kihallgatásával folytatódott hétfőn reggel a Zuschlag-per Kecskeméten a megyei bíróságon. Ocsovai 2002 ás 2004 között volt az ifjúsági és sportminisztérium helyettes államtitkára. Tanúvallomásában dr. Fodor Endre bírónak elmondta: a pályázatoknak csak egy töredéke volt az, amit politikailag támogatni kellett.

A mindenkori miniszter, vagy a politikai államtitkár határozta meg a támogatandó szervezetek listáját, velük egyeztetett. Gyursány minisztersége alatt Mesterházy Attila felügyeltete ezt a területet, míg János György alatt Szilvásy György közigazgatási államtitkár foglalkozott a támogatandók listájával.

Azt is elmondta, hogy a politikai támogatás miatt egyetlen pályázót sem vettek ki azok közül, akiket a szakértők javasoltak. Két módszer volt arra, hogy mégis kapjanak pénzt, az egyik szerint a nyertes pályázók összegit kurtították meg, a másik esetben pedig a tartalék alapból finanszírozták a politikailag támogatandó pályázatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!