Kék hírek, bulvár

2009.09.23. 11:55

Nem volt bomba egy cipőben sem

A Zuschlag-per is félbe szakadt egy bombariadó miatt.

H. I.

11:35 A megyei bíróság sajtószóvivőjétől, Ócsai Beatrixtől megtudtuk, hogy a telefonáló bemutatkozott - feltehetően nem a saját nevén. Azt mondta: a barátja egy plasztikbombát hoz majd be az épületbe. A tárgyalások folytatódnak, a bíróság dolgozói ismét munkába álltak.

11:28 - A szakemberek befejezték az épület átvizsgálását, robbanószert nem találtak a bíróságon - tudtuk meg a rendőrségtől. Az ügyben nyomozás indult, hogy az egyelőre ismeretlen telefonáló kilétére fény derüljön.

10:14 - A bíróság központi telefonszámát valaki háromnegyed 10-kor hívta fel azzal, hogy a 10 órakor kezdődő tárgyalásra valaki a cipőjében bombát visz be - tájékoztatta a baon.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök megkezdték az épület kiürítését és átvizsgálását. Részletek később.

10:06 Tíz óra előtt néhány perccel lépett be Kecskeméten a megyei íróság épületében a Zuschlag-per tárgyalására egy biztonsági őr. A tanácsvezető bíróval, dr. Fodor Endrével közölte, hogy bombariadó van. A bíró azonnal félbe szakította a tárgyalást és kiüríttette a termet.

Kecskeméten a Rákóczi úton most is folyamatosan hagyják el az épületet az emberek. A Zuschlag-per tárgy tárgyalása 13 órakor folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!