Kék hírek, bulvár

2009.08.02. 21:29

Ne a tolvaj költse el a nyugdíját!

A Kalocsai Rendőrkapitányság felhívást adott ki, amely elsősorban az idősekhez szól.

Bódi Renáta

„Az utóbbi időben elszaporodtak a besurranásos lopások, az elmúlt két hétben négy ilyen eset is történt” – tudtuk meg Répási Tamásné kalocsai rendőrségi szóvivőtől.

Az elkövetők mindig a leggyengébb ellenállást keresve követik el tetteiket, ezért főleg gyermekeket, nőket, egyedül élő, védekezésre képtelen időseket támadnak meg. A bűnelkövetők hivatalos és közügyeket ellátó személynek álcázva jelennek meg. Pénzvisszafizetést ígérnek, és nagy címletű bankjegy felváltására kérik az idős embereket. Kereskedő, házaló tevékenységet színlelve, esetleg rosszullétre hivatkozva próbálnak bejutni kiszemeltjük lakásába. Az otthon tartózkodó, idős emberekhez mindig valós, hihető történettel, segítő szándékkal próbálnak bemenni a bűnözők.

Az ilyen trükkös lopások megelőzésére ezért a kapu és ház ajtaja lehetőség szerint egész nap legyen zárva, javasolja a felhívás. A lakossági szolgáltató munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal kell, hogy rendelkezzenek, ezt alaposan tekintsék meg, mielőtt beengedik a lakásba az állítólag illetékes személyt – olvasható a Kalocsai Rendőrkapitányság által kiadott hirdetményben. A valódi közfeladatot ellátó személyek már nem szedhetnek készpénzt, és nem is visznek házhoz. Nagyobb mennyiségű készpénzt ne tartsanak otthon. Védekezési lehetőségként a fentieket tanácsolják a rendőrség munkatársai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!