Kék hírek, bulvár

2009.08.25. 20:32

Halálra késelte feleségét

Tragédiával végződött hétfőn egy hosszú ideje húzódó családi konfliktus Kecskeméten.

Hraskó István

Egy 54 éves nyugdíjas rendőr egy Bercsényi utcai élelmiszerboltban több alkalommal megszúrta késsel feleségét, aki a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A férfi még aznap este feladta magát a rendőrségen és átadta azt a kést is, mellyel a gyilkosságot elkövette. (Lapinformációk szerint Sz. Balázs Városföldön szolgált körzeti megbízottként, de több mint öt éve korengedménnyel nyugdíjba vonult - a szerk.)

Egy szál sárga rózsa emlékeztet a történtekre az üzlet előtt


Kedden délelőtt a Bercsényi utcai élelmiszerbolt bejárata előtt egy szál sárga rózsa volt a kövön, jelezve, hogy előző nap drámai események zajlottak a boltban. Az üzletet egy 52 éves asszony bérelte és üzemeltette. Rendőrségi információk szerint férjével már hosszabb ideje külön éltek, régóta megromlott a viszonyuk. A férfi családi egyeztetésre ment be a boltba hétfőn este 6 óra körül. Összeszólalkozott nejével, majd a vita hevében több alkalommal is megszúrta egy késsel, ezután pedig gyorsan távozott. A mentőket a nő boltban tartózkodó barátnője értesítette. A gyors beavatkozás sem segített: az asszony a nyakán, a mellkasán és a combján olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően, az életmentő műtét közben meghalt.

Feladta magát

A férj néhány órával a gyilkosság után önként jelentkezett a rendőrségen. Kihallgatása során tettét elismerte, a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését – tájékoztatotta lapunkat Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Egyúttal megerősítette: a gyilkosságot elkövető férfi korábban rendőrként dolgozott, aki már több éve nyugállományba vonult.


A tragédiát előre megérezte az asszony fia

Augusztus 8-án egy – aláírás nélküli – segélykérő levél érkezett a Baon.hu szerkesztőségébe: „Tisztelt baon! Kérem, segítsenek! Addig, míg nem késő! El vagyok keseredve, mert édesanyámat a nevelőapám rettegésben tartja. Megfenyegette, hogy megöli. Már többszőr bántalmazta, nem mer hazamenni. Édesanyám egy boltban dolgozik, az öcsém folyton odamegy veszekedni vele. Folyamatosan ő is fenyegeti. A nevelőapám nyugdíjas, rendőr volt, most biztonsági őrként dolgozik. Már azzal is megfenyegette, hogy lelövi! De a nevelőapám elválni nem akar. Ha tudnak segíteni, kérem, adjanak tanácsot. Köszönöm!”

Szerkesztőségünk még aznap válaszolt: „Mi, így a távolból annyit tudunk javasolni, hogy hívja fel a megyei lelki elsősegély szolgálatot a 06-80/505-505-ös számon. (Éjjel-nappal, vezetékes telefonról ingyenesen hívható.) Itt névtelenül elmondhatja problémája lényegét, és tanácsot kaphat a továbbiakra nézve. Megoldás lehet az is, ha a rendőrséget hívja a 112-es vagy a 107-es számon. Ők valószínűleg nálunknál sokkal jobban tudják, hogy mit lehet tenni ilyenkor. Kitartást Önnek és az Édesanyjának is! Üdvözlettel: baon.hu szerkesztősége”.

Majd a megkeresés nyomán, a Petőfi Népe augusztus 12-ei számában Segítsenek, míg nem késő! címmel közöltünk egy cikket a családon belül erőszakról, amelyben idéztük a segítségkérő levelet. Azt viszont mi sem hittük, hogy ilyen drámai és megdöbbentő fordulatot vesznek az események...

A rendőrségnek nem szóltak

– A tragédia előtt sem az elhunyt hölgy, sem a fia nem tett írásban vagy személyesen feljelentést a rendőrségen – nyilatkozta lapunknak Nyíkos Tamás. – Annak a vizsgálata még folyamatban van, hogy egyéb módon fordultak-e hozzánk segítségért, de az biztos, hogy az ügyben eljárás korábban nem indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!