Kék hírek, bulvár

2009.05.16. 14:35

Vígasztalan csendben temették Edinát

Fekete ruhába öltözött, csendes fiatalok szomorú látványa töltötte be a kecskeméti köztemetőt. Ma (szombaton) délelőtt ugyanis ott temették el azt a gimnazista lányt, akit osztálytársa ölt meg több késszúrással.

Balai F. István

A ravatalozó előtt két díszsorfalat álltak az osztálytársai, közöttük haladt el a halottaskocsi. Előbb azonban a polgármesteri hivatal megbízottja és a lány osztályfőnöke mondott búcsúbeszédet a mintegy 350 tagú gyásznép előtt.

A hangszórókból halk zene szólt, s Zorán énekelte: kell ott fenn egy ország! A beszédek az ifjúkori halál fokozott értelmetlenségét hangsúlyozták, kiemelve Edina közösségi és tanulmányi erényeit.

Sose kérdezzük, hogy kiért szól a harang, ha elment valaki – mondta a búcsúztató – hiszen értünk szól, mi lettünk szegényebbek. A halál körülményeire semmilyen utalás sem történt. A sírnál Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét idézte a szónok. A sírásók dermesztő csendben dolgozva alakították ki a hantot, a vígasztalan döbbenetet nem törte meg a földkupacok puffogása sem.

Köszönet

Edina szülei, testvére és családtagjai köszönetet mondanak mindazoknak, akik a temetésen részt vettek, gyászukban velük éreznek.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!