Kék hírek, bulvár

2009.05.20. 08:06

Direkt károkozás? Nem adta vissza a talált telefont

Ellopott autó, megfújt spórolt pénz, megtartott mobiltelefon. Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből kiderülnek a részletek.

Baon.hu

KECSKEMÉT Kecskeméten, a Máriahegyben május 16. és 19. között valaki egy ingatlan ablakát befeszítette és ellopott három motoros láncfűrészt, két sarokcsiszolót és egy állószivattyút 350 ezer forint értékben. A rongálással okozott kár 5 ezer forint.KISKUNFÉLEGYHÁZA/BUDAPEST Csalás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy kiskunfélegyházi férfi feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen. Utóbbi május 04-én délelőtt Budapesten, a XV. Kerületben lévő, Gábor Áron utcai telephelyen átvette a sértett tulajdonát képező tehergépkocsit, mondván, hogy azt értékesíti, ám azóta lehetetlen elérni és a telephely is üres. A bűncselekménnyel okozott kár: 4 millió 450 ezer forint.

KISKUNFÉLEGYHÁZA Kedden délután egy kiskunfélegyházi pizzéria kerthelységéből ellopta valaki egy budapesti férfi kézitáskáját, a benne lévő személyes irataival, OTP bankkártyával, laptoppal, 50 ezer forint készpénzzel együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 500 ezer forint.

ÁGASEGYHÁZA Ismeretlen tettes május 15. és 16. között Ágasegyházán, a Rákóczi úton festék spray-vel összefirkálta egy ház falat. A rongálással okozott kár: 330 ezer forint.

KECSKEMÉT Kedden délelőtt egy 79 éves Kecskemét, Kadafalván lakó néni házánál megjelent három férfi és figyelmét elterelve a kamrából ellopott 600 ezer forint készpénzt.

KISKUNFÉLEGYHÁZA Őrizetbe vett a rendőrség egy 50 éves, lakcím nélküli személyt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy áprilisban egy kiskunfélegyházi férfi elveszett mobiltelefontját megtalálta és azt nem adta le a rendőrségen, így annak eltulajdonításával 30 ezer forint kárt okozott.

Határrendészeti hírek
 
Eljárás indult egy afgán, 9 (4 felnőtt, 1 fiatalkorú, 4 gyermekkorú) koszovói, valamint két szerb állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el és igazoltatásukkor tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az afgánok és a koszovóiak menekültstátusz iránti kérelmet terjesztettek elő, ezért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Osztályán, Békéscsabán lettek elhelyezve.
 
Megyénk határátkelőhelyein, kedden két szerb állampolgár ellenőrzése során állapította meg az útlevélkezelő, egyikük ellen Magyarország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, másikuk pedig nem rendelkezett a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!