Kék hírek, bulvár

2009.03.09. 09:34

Több telefonja is volt a börtönben Zuschlagnak?

Élénk szóváltással kezdődött a Zuschlag-per ma (hétfő) reggel, amikor a szocialista politikus visszatért az ügyész által múlt héten feltett kérdésekre.

Noszlopy

Ezek – mint hírt adtunk róla - a következők voltak: igaz-e amit Zuschlag korábbi személyi titkára vallott. Nevezetesen az, hogy egy étteremben egyeztetett-e Gyurcsány Ferenc – akkor még sportminiszterként – Zuschlaggal a fiktív alapítványokról? Próbált-e Zuschlag bizalmas információkat szerezni az ellene nyomozó ügyészekről, és kezdeményezte-e, hogy vegyék el az ügyet a Kecskeméti Városi Ügyészségtől? Honnan szerezte az 50 millió forintot, amit – miközben folyamatosan azt hangoztatja, hogy anyagilag ellehetetlenült – kárenyhítés címén kifizetett? Valóban látta-e Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a Zuschlag-per egyik védője, a bizalmas nyomozati iratokat? Kinek telefonált Zuschlag a cellájában talált mobilkészülékekről? (Ma Zuschlag egyébként a tárgyalóteremben elismerte, hogy nem egy, hanem több telefonról is szó van).

Zuschlag János a kérdésekre a múlt héten nem adott választ a tárgyalóteremben. Szinte minden alkalommal azt felelte: erre a kérdésre nem kívánok válaszolni. Ma azután visszatért a múlt heti kérdéscsokorra. Elmondta, hogy nem azért nem felelt, mert úgymond takargatni valója lett volna. Hanem azért nem válaszolt, mert szerinte az ügyészi kérdések a vádon jelentősen túlmutattak, és tendenciózusak voltak. Ma ugyanakkor önszántából két kérdést hozott szóba: a kecskeméti ügyészek elleni nyomozást, és az 50 millió forintot.

Állítása szerint adatgyűjtést senki ellen nem végeztetett, ilyenre senkit sem kért, és információi szerint adatokat nem gyűjtött senki a kecskeméti ügyészekről. Hozzátette: a nyomozati iratokat nem tekintette meg senki indokolatlanul. Ő sem olvasott olyan iratokat, jegyzőkönyveket, amelyekre nem lett volna jogosult.

Az 50 millióval kapcsolatban elmondta, hogy nem eldugott pénzből került elő, nem a „fiókból elővett pénzről” volt szó. Hiába figyelmeztette viszont továbbra is dr. Fodor Endre bíró ma reggel a tárgyalóteremben, hogy ezzel még nem felelt a kérdésre, és akkor honnan került elő hírtelen az 50 millió. Zuschlag ezúttal sem felelt erre.

Fodor Endre egyébként megvédte a kérdéseket múlt csütörtökön feltevő Német Zsolt ügyészt. Leszögezte: bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény ügyében tart a tárgyalás, amikor lényeges kérdése a pernek, hogy milyen kapcsolatai voltak a vádlottnak, és hogyan használta fel ezeket a bűnelkövetésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!