Kék hírek, bulvár

2009.03.26. 14:50

Májusra napolták a császártöltési polgármester feleségének büntetőperét

Ma (csütörtökön) újabb tárgyalási napot tartott a Kiskőrösi Városi Bíróság a császártöltési polgármester, Frick József feleségének idén februárban kezdődött bizonyítványhamisítási büntetőperében.

Noszlopy

A vádlottak padjára került asszony ügyében újabb tanúkat hallgattak meg, majd május 19-re elnapolta a tárgyalás folytatását az ügyben eljáró dr. Hegedűs Róbert bíró.Hogy is volt?

Az előzmények ismertek: nagy visszhangja lett 2007-ben Császártöltésen, amikor elterjedt, hogy a helyi idősek otthonában dolgozó főnővér érettségije – ami látszólag a bajai Türr István szakközépiskolában készült - tartalmilag és alakilag is hamis. Ezzel párhuzamosan pedig kiderült, hogy az asszony felettese, a császártöltési polgármester 52 éves felesége is valószínűleg hamis szakmai bizonyítvánnyal került beosztásába.
Azóta már, 2008 tavaszán a főnővér esetében jogerősen is megállapította a Kiskőrösi Bíróság, hogy nem érettségizett le Baján. Ezért a hamis „bizonyítványt” elkobozták, és 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!