Kék hírek, bulvár

2009.03.05. 15:29

Kínos kérdések a Zuschlag-perben

Kínos kérdéseket feszegetett a vádat képviselő Német Zsolt ügyész ma (csütörtök) délután a Zuschlag-perben. Nem csoda, hogy egyre sem válaszolt a szocialista politikus, akit szemmel láthatón maga is megdöbbent a kérdésözöntől.

Noszlopy

Német Zsolt egyebek között azt kérdezte, hogy igaz-e amit Zuschlag korábbi személyi titkára vallott. Nevezetesen az, hogy egy étteremben egyeztetett-e Gyurcsány Ferenc – akkor még sportminiszterként – Zuschlaggal a fiktív alapítványokról? Próbált-e Zuschlag bizalmas információkat szerezni az ellene nyomozó ügyészekről, és kezdeményezte-e, hogy vegyék el az ügyet a Kecskeméti Városi Ügyészségtől? Honnan szerezte az 50 millió forintot, amit – miközben folyamatosan azt hangoztatja, hogy anyagilag ellehetetlenült – kárenyhítés címén kifizetett? Valóban látta-e Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a Zuschlag-per egyik védője, a bizalmas nyomozati iratokat? Kinek telefonált Zuschlag a cellájában talált mobilkészülékről?

Zuschlag János a kérdésekre nem adott választ a tárgyalóteremben. A pert a jövő héten folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!