Kék hírek, bulvár

2009.03.31. 16:53

Bíróságon végződik az elszámolási vita

Önbíráskodás miatt állítják majd bíróság elé azt a Kecskemét-Hetényegyházi alvállalkozót, aki elszámolási vitába keveredett a megbízóival, majd végül tettlegességbe torkolt a szóváltás.

Noszlopy

A vádlottá vált vállalkozó ugyanis alvállalkozói megbízási szerződést kötött egy betéti társasággal arra, hogy Kecskeméten, egy belvárosi társasház külső homlokzat-szigetelését elvégzi. A munkát ugyan befejezte 2008 tavaszán, ám elszámolási vitába keveredett a fővállalkozókkal: utóbbiak ugyanis 2007. december 31-ére kérték a kivitelezést. A megrendelő emiatt késve fizetett a fővállalkozónak, ők pedig ugyanezt tették az alvállalkozóval, aki nem titkolta, hogy neheztel emiatt. A most elkészült vádirat szerint tavaly tavasztól előbb csak fenyegetésekkel próbálta meg fizetésre ösztönözni a fővállalkozó Betéti Társaság két tagját, majd tettlegesen is fellépett velük szemben. Ennek során – állítja az ügyészség – megjelent a megbízó tanyája előtt és a kerítésre ráfestette, hogy „1.500.000 tartozol”. Ezután átment a Betéti Társaság másik tagjához, ahol a gázóra szekrényre festett hasonló feliratot. Később ide egy baseball ütővel visszatért, megfenyegette a sértett élettársát, és megrongálta a kapucsengőt, valamint a gázóra szekrényt. A Kecskeméti Városi Ügyészség ezért most önbíráskodás, valamint rongálás miatt is bíróság elé állítja majd a vállalkozót.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!