Kék hírek, bulvár

2009.02.26. 20:02

Zuschlagén kívül még négy telefont csempészett be a smasszer?

A kecskeméti börtön egyik fegyőrét gyanúsítja a Szegedi Katonai Ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészett be az előzetes letartóztatásban lévőknek.

Noszlopy

Az egyik mobilt abban a zárkában találták meg tavaly októberben, amelyben Zuschlag Jánost is fogva tartották. Továbbra sem lehet tudni, hogy a háromszemélyes, Mátyási utcai cellában Zuschlag János, vagy két „lakótársa” használta az illegális mobiltelefont. Azt követően ugyanis, hogy a szemetes kosárban megtalálták a zárkakutatásban résztvevő fegyőrök a készüléket, egyikük sem vallotta azt magáénak. Mindeközben csütörtökön tudósítónknak a mobil-sztori egészen más vetületét sikerült kiderítenie.

– Gyanúnk szerint összesen öt telefont csempészett be a fegyőr. Kettőt pénzért vitt be, három telefonnál még nem tudtuk bizonyítani, hogy pénzmozgás is történt – nyilatkozta Lele András, a Szegedi Katonai Ügyészség vezetője.
Az ügyész szerint az öt mobil között van az is, ami Zuschlag János cellájából került elő. A fegyőr már tavaly gyanúba került, amikor egy Tökölre áthelyezett elítélt jelezte, hogy valaki mobiltelefonokat csempészett a kecskeméti börtönbe. Az őrmestert azóta felfüggesztették a beosztásából. A bűncselekmény elkövetetését tagadja és panasszal élt a gyanúsítás ellen. – Ha a panaszt elutasítaná a Legfőbb Ügyészség, elkészítjük a vádiratot – tudtuk meg dr. Lelétől.
A katonai ügyész egy kérdésre – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem felelt. Nem kaptunk választ arra, hogy a „Zuschlag-telefon” híváslistájából mit sikerült megállapítaniuk?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!