Kék hírek, bulvár

2009.02.17. 11:28

Semmitmondó Zuschlag, ajánlkozó pártelnök a kecskeméti perben

Folytatja vallomását Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A politikus továbbra is kevés konkrétumot mond: jelenleg épp az ezredfordulós pályáztatási elveket ismerteti az ifjúsági szervezetek szempontjából.

Noszlopy

Zuschlag szerint 1998-ig bátran és nyíltan pályázhattak mindkét oldal ifjúsági szervezetei támogatásért. Ez azonban 1998-ban, az Orbán-kormány idején megszűnt, és ekkortól az ifjúsági politikai szervezetek, valamint azok, amelyek látványosan valamilyen ideológiához kötődtek – például az úttörőszövetség – elkezdték a hátér civil hálózatukat kiépíteni.

Zuschlag szavai szerint: civil szervezeti „álruhába” öltöztették a pártok ifjúsági szervezeteit. Az elnyert pénzeket azonban valójában a mozgalmak kapták meg. Nem csak az MSZP-nek, hanem a Fidesznek is megvoltak a háttér civil szervezetei, amelyek közismertek voltak a pályázati bizottságok előtt. Egyetlen gondolat hozta csak lázba a teremben helyet foglaló újságírókat, amikor Zuschlag a szocialista ifjúsági mozgalmakról kijelentette: „Nálam csengettek, ha valamire pénzt kellett szerezni”.

 [caption id="" align="alignleft" width="278"] Nálam csengettek, ha valamire pénzt kellett szerezni”
[/caption]A tárgyalóteremben ismét megjelent – a per kezdetétől számítva harmadik alkalommal - Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a hatod rendű vádlott, Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal (FIB) volt budapesti elnöke védője. Valamint színesítette a mai, kissé unalmas Zuschlag vallomást, a tárgyalás elején egy kecskeméti férfi, Borbély József, a Tiszta Energiával Magyarországért párt (TEMPO) elnökének megjelenése is. Azt állította, hogy „mentő körülményeket” tudna mondani a per vádlottjai érdekében, ha meghallgatná őt dr. Fodor Endre bíró.  Mikor kiderült, hogy erre a bíróság nem tart igényt, a megjelent újságírók körében osztotta ki 43 oldalas dolgozatát, amelynek első oldalán egyebek között ez a magvas gondolat szerepel: „… mikor veszik észre Magyarországon és a világon, hogy itt van a fékút vége, megérkezett a varsói gyors Budapestre. Késett egy kicsit…”

Dr. Fodor Endre szünetet rendelt el, majd ezt követően a TEMPO párt elnöke már nem tért vissza a tárgyalóterembe. A perben 12-13 óra között ebédszünet lesz és délután folytatják majd Zuschlag kihallgatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!