Kék hírek, bulvár

2009.02.27. 15:49

Halállal fenyegették a lajosmizsei romákat

Romákat fenyegető feliratokat találtak Lajosmizsén, alig néhány órával a tőlük mindössze 18 kilométerre történt brutális tatárszentgyörgyi gyilkosság után – informálta tudósítónkat Baranyi Sándor, a Lajosmizsei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Noszlopy

- Két papírlapot tett fel valaki szemmagasságba a Kossuth Lajos és a Telepi utca sarkán egy gesztenyefára – mondta az elnök. Az egyik papír kézzel írt szövege szerint „Ma két cigány meg fog dögleni”, a másikon pedig az állt, hogy „Halál a cigányokra”.

Baranyi Sándor a lajosmizsei rendőröktől kért segítséget a szerda hajnali, tatárszentgyörgyi gyilkosság után, aznap délelőtt talált fenyegető üzenetek miatt. A bűnügyi helyszínelésen – mondta el az elnök – dr. Kassai László kecskeméti rendőrkapitány személyesen is megjelent. Megnyugtatta a lajosmizsei romákat és megígérte, hogy fokozzák a rendőri járőrszolgálatot a lakóhelyük körzetében. Baranyi Sándor szerint azóta valóban gyakran feltűnnek a Telepi út környékén a járőrök. De ettől függetlenül arra kéri az ott élőket, hogy bármilyen gyanús eseményt tapasztalnak, vagy ha feltűnően viselkedő idegennel találkoznak, azonnal jelezzék a rendőrségen vagy szóljanak a cigány kisebbségségi önkormányzat tagjainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!