Kék hírek, bulvár

2009.02.19. 19:43

Felsült rablók: 11 év börtönt ér a „pénzcsinálás”

Egyaránt 5 és fél évi szabadságvesztésre ítélték azt a két kecskeméti férfit, akik pisztollyal akartak kirabolni egy éjjel is nyitva tartó élelmiszer üzletet. Az eladó azonban nem adta át a bevételt, mire zsákmány nélkül menekültek a bűnözők, és fél órán belül elfogták őket a rendőrök.

Noszlopy

A kecskeméti Műkertvárosban élő és anyagi gondokkal küzdő B. István (22), valamint Cs. Norbert (25) tavaly október 1-én este jutottak arra a gondolatra; „valahogy pénzt kellene csinálni”. Egyikük szóba hozta, hogy neki fegyvere is van: igaz, nem „éles”, csupán riasztó. Magukhoz vették a betárazott pisztolyt, majd autóbusszal a városközpontba utaztak. Innen elsétáltak a Simonyi utcai Joker éjjel-nappalihoz. Egyikük bement a boltba, de a helyiségben egyedül tartózkodó eladó nem ijedt meg. A férfi megtagadta a pénz átadását, erre a felsült rablók gyalogosan hazaindultak. Félúton, a konzervgyárral szemben fogták el őket a rendőrök.

Dr. Piegel Zsolt hozott szerdán első fokú ítéletet. A szabadságvesztés mellett, 5-5 évre eltiltották őket a közügyektől, a másodrendű vádlott pedig 50 ezer forintos pénzmellékbüntetést is kapott. Az ügyész súlyosbításért, a két férfi és az ügyvédek felmentésért fellebbeztek. Ők ugyanis úgy vélik, hogy a két férfi önként elállt a bűncselekménytől, ezért pedig nem büntethetők - olvashatjuk a Petőfi Népe pénteki számában.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!