Kék hírek, bulvár

2009.02.18. 07:58

Elkapták a zsaruk az öregeket rabszolgasorsban tartó csalókat

Rokkantnyugdíjasoktól vették el házukat egy csaló társaság tagjai Szalkszentmártonon, a gyanú szerint a csalók eltartási szerződést kötöttek az idős emberekkel, majd eladták a házukat.

Baon.hu

Kedden üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt őrizetbe vett három szalkszentmártoni lakost, - két 31 éves férfit és egy 38 éves nőt, valamint egy 24 éves dunavecsei nőt - a rendőrség.

A négy elcsípett ember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idős személyekkel, akik lakással, havi nyugdíjjal rendelkeznek, eltartási szerződést kötöttek, és az idősek házait saját – azaz a két elfogott két nő - nevére íratták.
A frissen szerzett ingatlanokat rögvest eladták, azonban az eltartási szerződésben leírt kötelezettségeiknek eszükbe sem volt eleget tenni. Sőt! Az idősek havi jövedelmét elvették, dolgoztatták, és bántalmazták őket.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján két embert károsítottak meg. A bűncselekménnyel okozott kár házanként több mint 2 millió forint.

A 41 és a 31 éves férfi, valamint a 38 és a 24 éves nő a gyanú szerint a könnyű pénzhez jutás reményében lakással, rendszeres havi jövedelemmel rendelkező rokkantnyugdíjas férfiakat tévesztett meg - mondta Beiszer Józsefné, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!