Kék hírek, bulvár

2008.11.25. 13:42

Tankolás közben fogták el a rablókat

Újabb részleteket sikerült megtudnunk a tegnap (hétfő) este, Kiskunfélegyházán egy Damjanich utcai sörözőbe történt fegyveres rablás sikeres nyomozásáról.

Noszlopy

Eszerint a két rablót feltehetően meglepte, hogy a Damjanich utcai sörözőben több vendég volt, mint amire számítottak. Ennek ellenére elkövették a bűncselekményt. Arcukra húzott sapkában fegyverrel kényszerítették az ott dolgozó 21 éves kiskunfélegyházi nőt a bevétel átadására, ám eközben meglehetősen jól megfigyelték őket a söröző vendégei. Mitöbb: sikerült a támadók kocsijáról is információt szerezniük – ezzel a járművel menekültek el a rablók a helyszínről -, amit azután megosztottak a szemtanúk a rendőr-nyomozókkal.

A bordó színű BMW után indult elsőként a hajsza, miközben persze a megadott személyleírású emberek keresése is megkezdődött. A rendőrök meglehetősen nagy körben keresték a BMW-t – a rendszámának csak töredékei voltak ismertek – és több olyan helyen is megfordultak eközben, ahol a bordó autó után érdeklődtek. A nyomozás már mintegy 2 és fél órája tartott, amikor egy kiskunfélegyházi benzinkúthoz beállt tankolni egy bordó színű BMW. Erről értesülve természetesen azonnal a töltőállomáshoz siettek a rendőrök: előállították a kocsival utazó két férfit, akik közül az egyiknél egy betárazott gázpisztolyt is találtak, és a sörözőből elrabolt pénz is előkerült.

Utóbb kiderült, hogy a tiszaalpári tanyákon, a szüleikkel, rendezett körülmények között élő két fiatal gyanúsított a rablás után elhagyta Kiskunfélegyházát, de – egyelőre nem ismert okból – éjfél után visszatértek. Ekkor figyeltek fel a városban akkor már nagy erőkkel keresett kocsira, majd megtörtént az elfogás.

Ezek is érdekelhetik