Kék hírek, bulvár

2008.10.14. 09:00

Villámgyors ítélet a megjelölt bankók ellopásának ügyében

Saját lakótársait, román honfitársait lopta meg egy erdélyi férfi Izsákon. Arcátlanságát mutatja, hogy ezt követően a lopott pénzből pont a károsultaktól korábban kölcsönkért összegeket adta volna meg, csakhogy eközben kiderült: a bankókat a tulajdonosuk megjelölte.

N. N. M.

Gyorsított eljárásban ítélték el a román állampolgárságú tolvajt, aki október 5-én, vasárnap követte el a bűncselekményt.

Izsákon egy Kisfaludy utcai albérletben lakott együtt a három sértettel, akiknek távollétét kihasználva aznap reggel 125-125, illetve 200 ezer forintot lopott el a holmijukból. Majd a konyhában talált késsel olyan nyomokat ejtett a bejárati ajtón, mintha valaki kívülről tört volna be az albérletbe.

A három sértett délután fedezte fel a bűncselekményt és kezdettől éltek a gyanúperrel, hogy lakótársuk lehet a hátterében. A gyanújukat csak fokozta, amikor este közölte velük, hogy megadná a korábban kölcsönkért 25 ezer, illetve 10 ezer forintos tartozását. Pénzt vett elő, melyben az egyik károsult felismerte a saját, korábban megjelölt bankóit.

Azonnal értesítették az izsáki rendőröket, akik rendkívül gyorsan kinyomozták és jegyzőkönyvezték a történteket. Miközben persze őrizetbe került az erdélyi férfi. A gyors nyomozás tette lehetővé, hogy három nap múlva már bíróság elé is állíthatta a Kecskeméti Városi Ügyészség a tolvajt. Egy évre felfüggesztett 6 hónapi fogházbüntetésre ítélték M. Bálintot, akinél a pénz jelentős részét megtalálták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!