Kék hírek, bulvár

2008.10.09. 11:28

Valaki gyűjti? - Bankautomatát raboltak Lajosmizsén is

Bankautomatát próbáltak meg kiszakítani mára (csütörtök) virradó éjjel a lajosmizsei OTP bankfiók előteréből.

Noszlopy

Az elsődleges információk szerint a bűnözők hajnali kettő óra körül érkeztek a bankfiókhoz, betörték az előtérbe vezető üvegajtót, majd egy drótkötelet tettek az automatára. Vélhetően egy járművel próbálták meg kiszakítani a helyéről, de a készülék erősen volt rögzítve, így szerencsére nem sikerült a bűncselekmény. A betörők tehát zsákmány nélkül távoztak.

A kísérletet az OTP budapesti központja észlelte, és háromnegyed háromkor értesítették a rendőröket. De mire azok kiértek, a bűnözők már eltűntek.

A helyszínelés jelenleg is tart.

 

Részletek és további érdekességek a pénteki Petőfi Népében! 

 

 

Leszögelt pénzeszsák

Egész Közép-Európában divatos bűncselekménnyé vált a bankjegykiadó automaták kifosztása, ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) együttműködést kezdeményezett a román, a cseh és a szlovák hatóságokkal. A bűnözők az elmúlt egy évben kevesebb mint 100 millió forintot vittek el ATM-ekből; kezdetben több tízmillió forintot is el tudtak lopni, mostanában ennek már csak a töredékéhez jutnak hozzá. Az NNI bűnügyi főosztályvezetője szerint az is segíti a bűnözőket, hogy sok ATM csak "leszögelt pénzeszsák", vagyis az automata túl egyszerűen van rögzítve a talpazathoz, így könnyen kiemelhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!