Kék hírek, bulvár

2008.10.29. 09:07

Vagonban, konyhakéssel és villákkal ölte meg a nőt

A megyei bíróság 15 évi fegyházbüntetésre ítélte azt a hajléktalan férfit, aki a vele élő nőt meggyilkolta.

N. N. M.

A különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény 2007. július 13-án este történt Kecskeméten.

Másnap reggel találták meg a Máriavárosi vasútállomáson álló, használaton kívüli vagonban az asszony holttestét.

 

A rendőrök azonnal T. Jánost gyanúsították, akiről köztudott volt a kecskeméti hajléktalanok körében, hogy a nő élettársa már vagy egy éve. Valamint arról is beszéltek a nyomozóknak a meghallgatott hajléktalanok, hogy az alkoholfüggő, és eddig 17 alkalommal – egyebek között zsarolás, lopás, súlyos testi sértés miatt - büntetett férfi ittas állapotban többször is megverte a nőt.

A nyomozás, majd a most befejeződött első fokú bírósági eljárás során kiderült, hogy a vádlott és a sértett napközben italoztak és Kecskemét belvárosában csavarogtak. Estefelé tértek „haza” a vagonba, ahol összeszólalkoztak.

Az asszony a férfit arcon ütötte, aki erre feldühödött és ököllel viszonozta az ütést. Közben fojtogatta, majd a kezébe került egy konyhakés és két étkezési villa, melyekkel ugyancsak sebeket ejtett az asszony testén.

Az orvos-szakértők szerint az órákig tartó bántalmazás az asszonynak részben iszonyatos gyötrelmet okoztak, másrészt a halálához vezettek. Noha egy esetleges, időben történő orvosi beavatkozással még megmenthető lett volna.

A dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa által hozott első fokú ítélet szerint T. János a 15 évi fegyházbüntetésből legkorábban 12 év múlva szabadulhat feltételesen. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és a védője viszont felmentésért, illetve a minősítés megváltoztatásért fellebbeztek. Ők ugyanis tagadják, hogy a férfi ölte volna meg az asszonyt, ellenben „csupán”megverte a vagonban, azaz testi sértést követett el.

 

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!