Kék hírek, bulvár

2008.10.26. 07:57

Madarakat nyúzott az egyik - Bútorokat zúzott a másik

Madártetemek, autórongálás, lakberendezéi tárgyak rongálása - ez kötötte le a rendőrök figyelmét az elmúlt napokban. Ismét több határsértőt is elfogtak a határőrök.

Baon.hu

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen, aki október 25-én Hartán a Dunaparton 34 fokozottan védett illetve védett madár tetemeinek maradványait hagyta hátra, két zsákban. A madarakat az elkövető megnyúzta, bőrüket és a fejeket hátrahagyta. A bűncselekményt feltehetően az elmúlt 1-2 napban követhették el. A madarak eszmei értéke összesen 1 millió 720 ezer forint.

Rongálás miatt folyik eljárás a feljelentő élettársa, egy 41 éves kaskantyúi férfi ellen, aki szombat hajnalban Kaskantyún, egy Bercsényi utcai családi ház berendezési tárgyait dühből megrongálta. A rongálással okozott kár 400 ezere forint.

Jármű eltulajdonítása miatt keresik a rendőrök azt az ismeretlen tettest, aki ma (vasárnap) hajnalban Kiskunhalason a Karacs Teréz utcában, az ott parkoló Peugeot 306 személygépkocsi bal első ajtaját kifeszítette, majd a gyújtáskapcsolóját megrongálta, de a járművet ennek ellenére beindítani
nem tudta. Az elkövető a személygépkocsit a helyszínről körülbelül 100 méterre eltolta, majd hátrahagyva ismeretlen helyre távozott. A
rongálással okozott kár 30 ezer forint.

 

Határrendészeti események:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti határátkelőhelyén
szombaton egy szerb és két horvát állampolgárt irányítottak vissza Szerbia területére, mert megállapították, hogy egyikük sem rendelkezett a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal.

Elfogtak továbbá három szerb és egy horvát állampolgárt is, akik a beutazási és tartózkodási tilalom ellenére léptek illegálisan országunk területére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!