Kék hírek, bulvár

2008.08.06. 18:47

Oltják az erdőtüzet Bócsánál

Címkék#tűz#Bócsa

Jelenleg már 84-en oltják a Bócsa közelében, az 54-es főút északi oldalán, a Kiskunsági Nemzeti Park területén keletkezett erdőtüzet.

Noszlopy

Az első jelzést – mint már hírt adtunk róla - 11:50-kor kapták a soltvadkerti tűzoltók, és a bejelentő akkor még „csupán” 3-4 hektárnyi területen pusztító lángokról számolt be az ügyeletesnek. A veszélyeztetett erdőterületen szürkenyár és borókás volt található. Előbb 3-as kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el, majd ezt 13:45-kor a Magyarországon legmagasabb 5-ös fokozatra növelték. Emiatt már nem csak Bács-Kiskun megyéből, hanem Dunaújvárosból (5 fő) és Szegedről (12 fő) is vonultak a helyszínre a tűzoltók.

Ma (szerda) este úgy látszik, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park (10 fő) munkatársai és munkagépei, valamint helyi lakosok (17 fő) segítségével sikerül körbehatárolni a tűz által veszélyeztetett területet, ami becslések szerint nem haladja meg a 10 hektárt. A terület egésze egyébként nem égett le, hanem foltokban pusztított a vörös kakas. Épületet, tanyákat a tűz nem veszélyeztet. Az azonban, hogy sikerül-e megfékezni a lángokat Bócsánál, várhatóan csak csütörtökre virradó éjjel, illetve holnap reggel derülhet majd ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!