Kék hírek, bulvár

2008.08.25. 08:38

Különös kegyetlenség a kecskeméti börtönben

Maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel vádolják a kecskeméti börtön egyik „lakóját”.

N. N. M.

A 37 éves H. Károlyt eredetileg egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés társtetteseként zártak 15 évre a rácsok mögé, ahol szinte agyonverte cellatárását.
A általa elkövetett gyilkosságról többször is írtunk már: barátjával halálra kínzott egy szellemi fogyatékos nőt Kecskeméten, egy városszéli tanyán. A Talfáján álló házban, öt és fél éve történt borzalmakat követően mintegy három éven keresztül volt föld alatt az áldozat teteme, mire a rendőrök megtalálták. A gyilkosokat elfogták, és 2007 márciusában jogerősen elítélték őket. H. Károly 15 évet kapott, társa pedig életfogytig, de legkevesebb 30 évig lesz rács mögött.

A börtönbe került, és a gyilkosságot megelőzően is több esetben elítélt H. Károly most újabb kegyetlenséget követett el a Mátyási utcai intézetben. Az ügyészség által elkészített vádirat szerint áprilisban megtámadta egyik cellatársát. Öklével többször is állba ütötte, majd az eszméletét vesztő, földre zuhant férfi fejét, valamint lábát brutális kegyetlenséggel rugdosta. A cellatárs életét szerencsére megmentették, de a veréstől eltört az állkapcsa, a sípcsontja, agyrázkódást szenvedett, egyik bal alsó fogát pedig ki kellett műteni. Gyógykezelése három hónapig tartott.

A kecskeméti ügyészség most maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel vádolja a férfit, amiért akár (további) öt évet is kaphat.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!