Kék hírek, bulvár

2008.08.11. 10:16

Kecel: Party-drogoktól lettek rosszul - ketten még bent vannak

Vasárnap estére már három fiatalt kiengedtek a kórházak azok közül, akiket drog-túladagolás miatt szállítottak el a mentők a keceli Korona diszkóból, szombat reggel.

N.N.M.

Kiskőrösről kértek mentőt a keceli diszkó parkolójába, egy eszméletlen fiatalemberhez. Majd a mentők a helyszínre érkezésüket követően további négy, hasonló állapotban lévő fiatal férfit találtak. Rohamkocsival és helikopterekkel szállították őket a kiskunhalasi, a kalocsai és budapesti kórházakba.Oltári razzia volt

A Korona diszkóban és Kecelen amúgy már nem ez volt az első drog botrány. Így 2000 decemberében közel száz rendőr részvételévvel tartottak razziát a diszkóban. Akkor a táncteremben 286 darab, különböző kábítószer tablettát, egy-egy grammos kiszerelésben 123 gramm amfetamint, 16 gramm canabis származékot és 23 darab marihuánás cigarettát találtak.

Az akció során három riasztópisztolyt, valamint két bokszert is lefoglaltak, majd előállítottak húsz fiatalt, akik ellen eljárást indítottak. Egy év múlva a diszkó közelében elfogtak egy 38 esztendős cserkeszőlői neppert, akinél 75 darab extasy tablettát és 17 zacskó speed port találtak a nyomozók.- Az öt férfi egyike sem Bács-Kiskun megyei – mondta el tudósítónknak a rendőrségi vizsgálat megkezdését követően Mihályné Bornemissza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.


Ketten a Csongrád megyei Kistelekről egy pedig Szegedről érkezett Kecelre. Egy fiatal békési (Békés megye), 1 pedig cikói (Tolna megye). 

Elsőként a kiskunhalasi kórházba került egyik sérültet engedték ki az orvosok. Ketten vasárnap hagyhatták el a budapesti kórházat, így vasárnap este még egy drogfogyasztó feküdt Kiskunhalason, egy pedig Kalocsán.
Időközben kiderült, hogy valamennyien úgynevezett party drogoktól lettek rosszul. Két fiatalt már meghallgattak a rendőrök: egyelőre mindkettőjüket tanúként. Azt, hogy mit vallottak, nem hozta nyilvánosságra a szóvivő. Az ügyben a kiskőrösi rendőrkapitányság nyomoz.

Az igazi botrány!

Az igazi keceli kábítószer botrány azonban csak ezután következett: 2005 novemberében félszáz vádlott ügyében hirdettek ítéletet egy Bács-Kiskun megyei drogperben. A bíróság szerint piramisszerű kábítószer hálózat működött, amelynek csúcsán egy keceli virágüzlet tulajdonosnője és a barátja álltak. Öt-öt évi szabadságvesztést kaptak, majd a nő büntetését később egy évvel csökkentették. 

Az akció során három riasztópisztolyt, valamint két bokszert is lefoglaltak, majd előállítottak húsz fiatalt, akik ellen eljárást indítottak. Egy év múlva a diszkó közelében elfogtak egy 38 esztendős cserkeszőlői neppert, akinél 75 darab extasy tablettát és 17 zacskó speed port találtak a nyomozók. Az igazi botrány! Az igazi keceli kábítószer botrány azonban csak ezután következett: 2005 novemberében félszáz vádlott ügyében hirdettek ítéletet egy Bács-Kiskun megyei drogperben. A bíróság szerint piramisszerű kábítószer hálózat működött, amelynek csúcsán egy keceli virágüzlet tulajdonosnője és a barátja álltak. Öt-öt évi szabadságvesztést kaptak, majd a nő büntetését később egy évvel csökkentették. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!