Kék hírek, bulvár

2008.08.29. 11:59

Félmilliárdos áfacsalót fogott az APEH

Csaknem félmilliárd forintnyi ÁFA-t igényelt vissza jogosulatlanul egy tollértékesítésével foglalkozó dél-alföldi cég az adóhatóság megállapítása szerint, s az APEH vizsgálatának eredményét ítéletében már a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta.

MTI

A vizsgálat szerint a vállalkozás ÁFA-t nem fizető adóalanyoktól - többek között magánszemélyektől - vásárolt tollat értékesített tovább, és annak ellenére visszaigényelte az így keletkezett bevétele után a forgalmi adót, hogy ebben ez esetben a jogszabályok nem engednek adólevonást.

A kapcsolódó vizsgálatok során az ellenőrök jellemzően azt tapasztalták, hogy az eladóként feltüntetett "partnerek" képviselői nem lelhetők fel a székhelyükön, sem postai úton, sem telefonon, sem pedig személyesen nem voltak elérhetők.

Az egyik állítólagos beszállító cég képviselője elismerte, hogy - fél százaléknyi jutalék fejében - számlákat állított ki tollértékesítésről a vállalkozásnak. A vizsgálat kiterjedt az ügyvezetőre is, akit első fokon több éves börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!