Kék hírek, bulvár

2008.08.08. 08:25

20 milliós BMW-t loptak, de később megtalálták

Igen drága autót loptak, de később meglett egy távolabbi helyszínen. Ezen kívül készpénz, mezőgazdasági berendezések és autók látták kárát a bűnözők tevékenységének. Minden részlet kiderül a rendőrségi hírekből.

Baon.hu

Ellopták egy török állampolgár Mercedeséből személyes iratait tegnap (csütörtök) az M5-ös autópálya 91. kilométerénél lévő beninkút parkolójából.

Ismeretlen tettes tegnap reggel egy tiszakécskei mezőgazdasági
telephelyről 470 liter gázolajat lopott el 220 ezer forint értékben.
 
Kedden este a Budapestről Szegedre tartó gyorsvonaton, Nagykőrös és
Kecskemét
között ellopták egy 41 éves komáromi férfi nagyméretű sporttáskáját, benne céges iratokkal és laptoppal 208 ezer forint értékben. 

Ismeretlen tettes tegnapra virradóra egy kecskeméti lakás előtt parkoló
Nissan Navara típusú gépkocsi bal első kilincsét kifeszítette, amivel 500 ezer forint kárt okozott.
 
A kiskunmajsai gyógyfürdő parkolójából ellopták egy szigethalmi nő 20 milliót érő BMW X-5 típusú személygépkocsiját. A gépkocsit a GPS adatai alapján még tegnap este megtalálták Érdligeten.
 
Tolózárakat loptak el Kalocsa külterületén egy földterületen lévő öntözőrendszerből. A kár 640 ezer forint.
 
A Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 20 és egy 21 éves román állampolgárt, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy Kecskeméten parkoló Citroen AX típusú személygépkocsin lévő napfénytetőt felfeszítették, a gépkocsi műszerfalát a kormány alatt széttörték, a vezetékeket kihúzták, a gépkocsit megpróbálták ellopni, de közben a helyszínre érkező járőrök tetten érték és elfogták őket. A lopással veszélyeztettet érték 300 ezer forint volt, a rongálással 40 ezer forint kárt okoztak.
 
A Kecskemét Rendőrkapitányság a korábban ismeretlen tettes ellen csalás
bűntett gyanúja miatt elrendelt nyomozás kapcsán tegnap elfogott és
őrizetbe vett egy 33 éves sárbogárdi férfit, aki megalapozottan
gyanúsítható azzal, hogy társával szombaton tévedésbe ejtett egy
kecskeméti nőt és tőle 2 millió forint nyeremény kezelési költségeként 228 ezer forintot csalt ki tőle.

Határrendészeti események:

Garán szombat éjjel egy járőr igazoltatott egy magát 27 évesnek valló férfit, egy autó vezetőjeként. A férfi az okmányait nem tartotta magánál, ezért adatai bemondás alapján kerültek ellenőrzésre. A bediktált adatok rendben voltak. Mivel az ittasság vizsgálat pozitív eredményt mutatott, a személy ellen szabálysértési eljárás indult a bediktált adatok alapján. Néhány órával később a járőr újabb igazoltatást hajtott végre, melynek során az igazoltatott személy egy 27 éves férfi volt, a korábban igazoltatott személy testvére, a saját adataira kiállított érvényes okmányokat adta át. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy az először igazoltatott 29 éves férfi az igazoltatás során a testvére adatait diktálta be. A személy
ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetése, valamint hamis vád vétség
elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Kelebián tegnap 1 horvát és 9 szerb állampolgárt fordítottak vissza Szerbia területére, mert kiderült, hogy ellenük a magyar, és a svéd hatóságok beutazási-és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem
rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!