Kék hírek, bulvár

2008.05.28. 15:31

Kecskeméti konferencia a drogról - Képgalériával

„Szakmaiság és kompetencia a kábítószer-kínálat csökkentés érdekében – címmel rendezett ma (szerda) konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Kecskeméti Kábító-szerügyi Egyeztető Fórum (KEF) támogatásával.

Noszlopy

A szakemberek – köztük rendőrök – kábítószer-rendészeti tájékoztatót hallgattak meg, majd előadások következtek a kábítószer bűnözésről, valamint a felderítéséről, a kábítószeres helyszínek szemlézéséről, a kábítószerrel visszaélésre vonatkozó büntető jogszabályok értelmezéséről, és kábítószeres mintavételezési bemutatón is részt vettek. 

A konferenciát holnap „civilek”, azaz a gyermekvédelmi munkaközösség (iskolai ifjúságvédelmi felelősök) KEF, RÉV munkatársainak részvételével folytatják. Számukra a pályázatok, civil kapcsolatok, tapasztalatait mondják el a szakemberek, valamint kábítószer-megelőzési tréninget tartanak. A konferenciával párhuzamosan Gaál Béla, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtás sajtóreferense fotókiállítását is megtekinthetik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Batthyány utcai épületében az érdeklődők.

Címkék#Egyéb

Ezek is érdekelhetik