Kék hírek, bulvár

2008.05.29. 09:03

Félezer hektár erdőt mentettek meg a pusztulástól - Videó és képgaléria!

Közel félezer hektár fenyves erdőt sikerült megmenteniük hat város tűzoltóinak, akik ma (szerda) délután Kunfehértó-Kéleshalom határában mintegy 10 hektárnyi területen küzdöttek a lángokkal. A tűz egy kitermelt korábban kitermelt erdő területén keletkezett, ahol a fanyesedék és farönkök kaptak lángra.

Pozsgai Ákos

Az első riasztás délután félkettőkor érkezett a jánoshalmi önkéntes tűzoltóság, valamint a kiskunhalasi tűzoltó parancsnokság ügyeleteire – tájékoztatta a baon.hu tudósítóját a helyszínen Nagy Sándor, a jánoshalmi önkéntes tűzoltók vezetője.

A lángok azon a fenyves erdőkkel határolt területen csaptak fel, ahol tavaly nyáron több mint ezer hektáron pusztított a tűz. Ezért a legmagasabb, 5-ös kiemelt riasztási fokozatot rendelték el. Hat város – Jánoshalma, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kalocsa, Szeged, Szekszárd – tizenegy tűzoltóegysége vonult a helyszínre, mintegy 50 tűzoltó oltotta a lángokat. Az oltási munkálatokat az elviselhetetlen hőség mellett nehezítették a röptüzek, amit a feltámadó szél okozott.

A helyszínre sietett Geiger János a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, ekkorra azonban már sikerült a tűzoltóknak körbe határolniuk a tüzet. A közvetlen közelben, mintegy 450-500 hektár, több tízmillió forint értékű fenyves erdőt, valamint tanyákat sikerült megmenteni a lángoktól – tudtuk meg Babud Jenő halasi tűzoltóparancsnok. A tűzoltó alezredes elmondta, hogy szakértő vizsgálja a tűz keletkezésének okát.

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!