Kék hírek, bulvár

2008.05.20. 22:11

Betörték a fémkonzolok az InterCity ablakát

Öt utas könnyebb sérüléseket szenvedett kedden délután a Budapest-Szeged vasútvonalon Kecskemétnél, ahol leszakadt a felsővezeték, és a kábelt tartó úgynevezett fémkonzolok betörték egy InterCity ablakait.

Baon.hu

A megsérült utasokat a helyszínen ellátták. Kecskemét és Városföld között vonatpótló buszok járnak, várhatóan éjfélig - tájékoztatta a Baon.hu-t Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője.

Az eddigi információk szerint egy Ceglédről Kiskunfélegyháza felé közlekedő személyvonat áramszedője Kecskemét és Városföld állomások között eltört, egyelőre nem tudni, miért. A szerelvény ezért Városföld állomáson félreállt. Az utána érkező, Budapestről Szegedre közlekedő Paprika InterCity délután fél ötkor a leszakadt felsővezeték alá rohant, és a kábelt tartó úgynevezett fémkonzolok betörték a szerelvény két első kocsijának ablakait. Az utasokat a szétrepülő üvegszilánkok sebesítették meg. A vonaton orvosok is utaztak, ők látták el a sérülteket, így mentőkre végül nem volt szükség. A vonat szélvédője is betört, de a mozdonyvezető nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!