Kék hírek, bulvár

2008.04.24. 15:42

Meglepő fordulat: Zuschlagék 50 milliót visszafizettek

Ötvenmillió forintos „kárenyhítést” jelentett be a mai iratismertetésen a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan és bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag János és védőügyvédje.

Noszlopy

Az ügyvéd ugyanis átutalási bizonylatokat mutatott az ügyészeknek, amelyeket a csalássorozat károsultjainak, azaz minisztériumoknak, a fővárosi önkormányzatnak és különböző szervezeteknek utaltak pénzt az elmúlt napokban. Ez a teljes kárösszegnek, mintegy kétharmada: a bűncselekménnyel ugyanis az ügyészek szerint - 75 millió forintos kárt okoztak a gyanúsítottnak.
Zuschlag és ügyvédje az iratismertetésen egyúttal kérték a politikus szabadlábra helyezését is.

Dr. Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes a Baon.hu tudósítójának elmondta, hogy a „kárenyhítés” nem befolyásolja az ügy jogi minősítését és a vádirat benyújtását sem. A következő napokban vizsgálják majd a benyújtott dokumentumok, azaz az átutalási bizonylatok valóságtartalmát.

A következő napokban döntenek majd arról is, hogy a szabadlábra helyezési kérelemmel kapcsolatban milyen álláspontot képviseljenek.
Az ügyészség azt nem vizsgálhatja, hogy az 50 millió forint honnan származik ezt ugyanis bárki kifizethette Zuschalg Jánosék helyett is.

Ezek is érdekelhetik